Leidse introductieweek maandag van start

Volgende week staat Leiden weer in het teken van een nieuwe lichting studenten.

Inmiddels zijn er zo’n 3.100 inschrijvingen voor de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen, maar daar komen er naar verwachting nog wel de nodige bij. De EL CID verzorgt de introductieweek voor de eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. Het thema dit jaar: Hit the Road!

Programma

In vijf dagen leren de nieuwkomers zoveel mogelijk van de stad, de studentenverenigingen en elkaar kennen. Daarvoor worden er weer talloze evenementen georganiseerd waaronder informatiemarkten, een cultuurroute, een festival, een studiedag, een sportblok en verschillende feestjes.

Maandag verzamelen de toekomstige studenten op de Beestenmarkt, waarna ze in ‘mentorgroepjes’ van zo’n 15 studenten de stad gaan verkennen. Elke groepje heeft twee mentoren. Dat zijn ouderejaars studenten die de nieuwkomers begeleiden.

Eindfeest

De El CID-week wordt afgesloten met een ‘Summer Friday Chill Session’ op het stadsstrand van De Buurt Leiden bij het station. Daar worden de studenten bezig gehouden met activiteiten als rondstuiteren op het skippybalpodium, yoga, een film van het Leiden International Film Festival kijken of gewoon lekker chillen met de voeten in het zand. ‘s Avonds is het eindfeest bij Gebr. de Nobel.

Nieuwe studenten die zich nog niet hebben ingeschreven voor deelname aan de EL CID-week kunnen dat nog tot 11 augustus doen via www.elcidweek.nl/inschrijven.

Tip de redactie