Beeldend kunstenaar Margriet van Breevoort uit Amsterdam heeft met haar Homunculus Locodontus de Bouwmaat Publieksprijs van Beelden in Leiden gewonnen.

Het ‘mormel’ zoals het sculptuur de afgelopen maanden vaak liefkozend werd genoemd kreeg met afstand de meeste stemmen van het publiek dat bovendien massaal met het beeld op de foto ging.

Chris de Waard sprak bij de afsluitende bijeenkomst van Beelden in Leiden met BIL-voorzitter Joque Mulder, publieksprijswinnares Margriet van Breevoort en met Lorenzo Quintanilla die zijn werk heeft verkocht aan het Business Platform Schipholweg. Het krijgt een plekje op het Schuttersveld.

Net als vorig jaar koos het publiek massaal voor een beeld met een hoge ‘aaibaarheidsfactor’. Vorig jaar stal de babyneushoorn Ortus van Miriam Knibbeler de harten van de bezoekers.

De publieksprijs werd dit jaar gesponsord door Bouwmaat. De kunstenares mag het komende jaar voor duizend euro aan materialen afhalen bij de bouwmarkt.

Het winnende beeld blijft mogelijk in Leiden. Het LUMC overweegt het te kopen en ook de wijkvereniging lijkt interesse te hebben.