Voorschoten in teken van feesten tijdens paardenmarkt

Voor de 734e keer wordt donderdag in Voorschoten de traditionele paardenmarkt gehouden.

Niet alleen staan in de Voorstraat talloze Friezen, Tinkers en Shetlanders, maar ook de rest van het dorp staat helemaal in het teken van de festiviteiten.

Zo is er al de hele week kermis op het Burgemeester van der Haarplein en staat er op en rond het Treubplein en de Schoolstraat een streekmarkt en een braderie met curiosa. Ook verzorgt een hoefsmid demonstraties en kunnen kinderen onder andere pony rijden.

Naast de paarden in de Voorstraat vormen de draverijen bij de Van Beethovenlaan altijd een tweede hoogtepunt tijdens de Paardenmarkt Voorschoten. Vanaf 13.30 uur strijden de deelnemers daar tijdens de kortebaandraverij.

De Voorschotense Burgemeester Staatsen opende de paardenmarkt donderdagmorgen officieel. Overigens voor de laatste keer, want hij vertrekt na de zomer naar het Gelderse Zevenaar waar hij waarnemend burgemeester wordt.

Ook donderdagavond is het nog feest in de Leidse buurgemeente. Tot middernacht zijn er allerlei optredens in de Voorstraat. Het complete programma staat op de website van de Stichting Comité Paardenmarkt Voorschoten.

Tip de redactie