De Sleutels verzwijgt volgens SP tientallen renovatiemiljoenen

Talloze woningcorporaties in ons land doen zich armer voor dan ze zijn, blijkt uit een overzicht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook de Leidse woningcorporatie De Sleutel wordt genoemd.

Het ministerie publiceerde onlangs een lijst, waarin staat hoeveel investeringsruimte de verschillende woningbouwcorporaties hebben. 

Alle bestaande plannen van de corporaties zijn daar al in meegenomen. Voor De Sleutels gaat het bijvoorbeeld om zo’n 71 miljoen euro.

Reden voor de Leidse SP om die corporatie nogmaals op te roepen om de woningen in de Centrale Blokken in de Oude Kooi gewoon te renoveren.

Ook al kost dat circa zes miljoen meer dan sloop en nieuwbouw. "De Sleutels is gewoon niet eerlijk over De Kooi," stelt SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats naar aanleiding van de cijfers die het ministerie heeft gepubliceerd.

Afspraken

Van der Kraats: "Enige tijd geleden kwam woningcorporatie De Sleutels terug op eerder gemaakte afspraken met de gemeente en de bewoners over het opknappen van woonwijk De Kooi."

"Ze gaven daarbij als reden aan dat renovatie toch te duur zou zijn. De Sleutels zou de zes miljoen euro die dat duurder is dan sloop en nieuwbouw niet op kunnen brengen. Volgens ons klopt daar helemaal niets van."

De SP noemt het gedrag van De Sleutels onbegrijpelijk. Julian van der Kraats: "Ik was al heel verbaasd dat De Sleutels terugkomt op eerder gemaakte afspraken, maar waarom ze niet eerlijk zijn over de reden waarom vind ik écht onbegrijpelijk."

"Op die manier kan je niet met elkaar in gesprek. Het wordt tijd dat De Sleutels daarmee ophoudt en gewoon aan de slag gaat met de afspraken die er zijn."

Tip de redactie