Leidse Olympische Dag bij atletiekbaan in Leidse Hout

Topsport Leiden en Leiden Atletiek organiseren in augustus een Leidse Olympische Dag op de atletiekbaan in de Leidse Hout.

Op zondag 14 augustus wordt er op een groot scherm live gekeken naar de verrichtingen van de Nederlandse en Leidse sporters in Rio de Janeiro. Daar omheen zullen verschillende oud-olympiërs uit Leiden vertellen over hun ervaringen en kunnen belangstellenden zelf de officiële 'Leidse Mijl' lopen. Na afloop is er een barbecue.

Negen sporters

Leiden heeft maar liefst negen sporters en coaches die in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Atlete Tessa van Schagen, roeiers Nicole Beukers, Boudewijn Röell, Peter van Schie, baanwielrenster Laurine van Riessen en de coaches Nienke van Zijp (roeien) en Bram Wassenaar (marathon) zijn bij de Spelen, terwijl rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen en roeicoach Jan Klerks naar de Paralympics gaan.

Tijdens de Leidse Olympische Dag zullen beelden te zien zijn van sporters die dan al in actie zijn geweest en wordt er ook geprobeerd om live contact te zoeken met Rio de Janeiro.

Leidse Mijl

De Leidse Mijl is de afstand van de Engelse Mijl (1609,344 meter), maar wordt tijdens de Olympische Dag de Leidse Mijl genoemd. Iedereen kan daaraan meedoen.

De toegang tijdens de dag van Topsport Leiden en Leiden Atletiek is gratis, de aanvang is om 14.00 uur.

Tip de redactie