Nieuwe vragen over Leidse liquidatie in Opsporing Verzocht

De politie heeft dinsdag via het programma Opsporing Verzocht nadere informatie bekend gemaakt over de liquidatie van de vijftigjarige Leidenaar Zeynel Er.

De Leidenaar van Turkse afkomst werd op 14 juni getroffen door een kogelregen uit een automatisch wapen en overleed anderhalve dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie heeft enkele dagen na de liquidatie de vluchtscooter teruggevonden in de Weddesteeg bij de Rembrandtplaats. De vluchtauto, een zwarte Volkswagen Caddy, was direct na de aanslag al in beslag genomen. Die was door de daders achtergelaten.

Aanslag

De politie vertelde dinsdagavond dat de omgebrachte Leidenaar niet bekend was bij de politie. De man runde sinds 2014 een bouw- en schoonmaakbedrijf in Amsterdam. Daar werd in november vorig jaar ook al een aanslag op zijn leven gepleegd. Daarbij raakte hij wel gewond, maar die aanslag overleefde hij.

Een kantoorgenoot had een maand eerder minder geluk. Ex-advocaat Haydar Zengin zat achter het bureau van zijn werkgever en werd daar met meerdere schoten geliquideerd. De politie gaat uit van een persoonsverwisseling.

Tip de redactie