De grasmat van het hoofdveld van sportvereniging Lugdunum in Leiden wordt vervangen door een kunstgrasveld.

De werkzaamheden zijn woensdag gestart en het voetbalveld moet op 22 augustus worden opgeleverd. Voor de realisatie van het kunstgrasveld is door de gemeente 265.000 euro uitgetrokken.

Capaciteit

De gemeente heeft in totaal 1.367.000 euro beschikbaar gesteld voor het vervangen van natuurgras door kunstgras. Daarvan is in 2015 een extra kunstgrasveld bij UVS aangelegd en is ook een deel gereserveerd voor het vergroten van de capaciteit van de Leidse hockeyvelden. Het restant kan worden besteed aan korfbal, tennis en overige voetbalvelden.

Met de nieuwe kunstgrasvelden vergroten beide voetbalverenigingen hun trainingscapaciteit en zullen minder met afgelastingen te maken krijgen. Daarnaast kunnen de scholen in die wijk de velden veel intensiever gaan gebruiken.

Ambitie

Lugdunumvoorzitter Koos Keijzer is erg blij met de ontwikkelingen. "Door het nieuwe kunstgrasveld kunnen we onze teams straks het hele jaar door een goed veld aanbieden. En niet alleen het eerste, maar alle teams."

Ook is de club hard bezig met een renovatie van de kleedkamers onder de hoofdtribune. "De tribune  is vorig jaar al gerenoveerd. Als ook de kleedkamers klaar zijn, kunnen we weer spik en span het nieuwe seizoen in. Komend seizoen gaan we echt voor het kampioenschap in de derde klasse en met de nieuwe kleedkamers en het kunstgrasveld hebben we dan de faciliteiten die bij die ambitie horen."