Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus zal Den Haag voor het eerst in het teken staan van The Hague Orientation Programme (The HOP).

De hele week maken de Haagse eerstejaarsstudenten van de Universiteit Leiden kennis met de stad, hun studie, de universiteit, het studentenleven en met elkaar.

"Het aantal studenten van de Universiteit Leiden in Den Haag groeit aanzienlijk en daarom is het tijd voor een eigen introductieweek voor de nieuwe bachelorstudenten", zo verklaart de universiteit de introductie van het Haagse zusje van de Leidse El Cidweek.

Het gaat om Bestuurskunde, het Leiden University College, Informatica & Economie en International Studies en alle nieuwe masterstudenten van de Faculteit Governance and Global Affairs.

The HOP

Tijdens The HOP gaan de eerstejaarsstudenten in groepjes van vijftien met twee mentoren op pad om Den Haag als studentenstad te ontdekken. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een stranddag en een bezoek aan één van de musea of politieke instellingen.

Ook is er gelegenheid voor de opleidingen om zich te presenteren en zullen op een speciaal informatiefestival alle studenteninitiatieven van Den Haag aanwezig zijn.