ChristenUnie Leiden gruwelt van 'T.Rex-treintje' door centrum

Leiden moet absoluut geen toeristentreintjes door het centrum laten rijden. Dat vindt fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie Leiden. Hij gruwelt van het idee.

Vanaf 10 september is het skelet van de Tyrannosaurus rex genaamd Trix te bewonderen in het Pesthuis. Het is de bedoeling dat bezoekers aan de tentoonstelling T. Rex in Town makkelijk pendelen tussen museum Naturalis en het centrum van Leiden. De T.Rex Train moet vanaf dit najaar gaan rijden.

"Het is de 'verpretparkisering' van Leiden", zegt hij. Het CDA Leiden sloot zich daar bij monde van raadslid Joost Bleijie bij aan en ook GroenLinks moet er niks van weten. "Zo’n T. Rex-treintje wordt al snel een terrortreintje", vreest raadslid Ashley North van die partij.

Bekijk video:

Lokken

Andere partijen lieten zich in meer lovende bewoordingen uit over de toeristentrein die Naturalis, het Centrummanagement en de Stichting Stadsparkeerplan gaan laten rijden tussen Naturalis en de historische binnenstad. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk bezoekers van Trix de T. Rex ook naar het centrum van Leiden te lokken.

PvdA duo-raadslid Erica Linger vindt het juist een leuk idee. Dat geldt ook voor de Partij voor de Dieren en D66. De VVD is ronduit enthousiast. Raadslid Margreet van Wijk memoreerde dat Leiden al jaren wil dat er een betere verbinding komt tussen stad en Bio Science Park. "Mooi dat de ondernemers het nu zelf betalen."

Tip de redactie