Sjors Keijzer, Kasper Van Alphen en Thijs van Zwieten hebben de finale van de filmwedstrijd Student en Stad gewonnen. Drie filmpjes haalden gisteravond de finale in de Leidse Schouwburg. Het winnende filmpje werd door de jury unaniem uitgeroepen tot beste inzending.

Ze ontvingen uit handen van wethouder Robert Strijk de hoofdprijs van 2000 euro.

Het script: Thijs gaat studeren in Leiden en neemt je mee op ontdekkingstocht door de stad. Wandel mee door de historische binnenstad en de universiteitsgebouwen en neem een kijkje in het actieve en gezellige studentenleven.

Opdracht voor de wedstrijd was om een film te maken die laat zien wat Leiden tot de leukste studentenstad van Nederland maakt. Samen met Leiden Marketing en Gemeente Leiden schreef de PkVV de wedstrijd uit. Studenten kregen zo de kans om hun visie op Leiden als studentenstad te laten zien.

Chris de Waard in gesprek met bestuurslid Maaike van Vliet van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PkVV).

De komende tijd zal de winnende inzending overal terugkomen als hét beeld dat Leiden als studentenstad aan aanstaande studenten laat zien. Zowel de gemeente, als Leiden Marketing en de Universiteit Leiden zullen het promotiefilmpje gaan gebruiken. Inmiddels is ook besloten dat de wedstrijd jaarlijks wordt georganiseerd.