Tien Leidse oud-wethouders lopen 'uit liefde voor Leiden' hun opvolgers bewust voor de voeten met een brief aan de Leidse gemeenteraad waarin ze de raad oproepen om de centrale blokken in de Oude Kooi voor sloop te behoeden.

Van een oud-wethouder ontbreekt de handtekening. dat is die van Gerda van den Berg. Zij is het tegen wiens besluit de brief van de ex-bestuurders zich richt.

Van den Berg nam eerder deze maand als directeur van woningcorporatie De Sleutels het sloopbesluit.

De Leidse oud-wethouders overwonnen hun schroom omdat ze al hadden meegekregen dat een ruime meerderheid in de raad niets ziet in de voorgenomen sloop.

Steun

"Deze brief is dus vooral bedoeld om u met uw inzet te complimenteren en u onze steun betuigen in uw strijd om een belangrijk stuk cultuurgeschiedenis voor Leiden te bewaren."

De brief is opgesteld door oud PvdA-wethouder Ron Hillebrand en is mede-ondertekend door Pieter van Woensel (VVD), Alexander Pechtold (D66), Jan-Jaap de Haan (CDA), Jan Laurier (GroenLinks), Raymond Keur (SP), Rogier van der Sande (VVD), Ruud Hessing (D66), Marc Witteman (PvdA) en Pex Langenberg (D66).