Bewoners 'verdrietig en teleurgesteld' over bouw woningen Groenoord

Het plan van woningbouwcorporatie Portaal om dertien woningen te bouwen bij de Leidse wijk Groenoord Zuid stuit op weerstand van omwonenden.

"Beste raadsleden, ik ben heel verdrietig en teleurgesteld in jullie." De open brief van Grace Innemee laat aan duidelijkheid niets te wensen over. 

Innemee is een van de actieve wijkbewoners van Groenoord Zuid en trekt van leer teen het plan van woningbouwcorporatie Portaal om dertien woningen te bouwen op een strook grond tussen de nieuwbouw Skyline Next langs de Willem de Zwijgerlaan en de wijk Nieuw Leyden.

Minderheid

De buurtbewoonster is bepaald niet de enige die kwaad is op de gemeente. Naast veel omwonenden wijzen ook veel partijen binnen de Leidse raad het bouwplan van de hand.

Ze vormen echter een minderheid en dus kan Portaal als het aan de politiek ligt verder met de plannen voor de woningen die op een gebied komen dat deels een groenbestemming heeft.

Reanne van Kleef in gesprek met GroenLinks-fractievoorzitter Walter van Peijpe: "Ik heb nog nooit zo’n slecht plan gezien".

Nodig

Het college van burgemeester en wethouder, met wethouder Laudy voorop, steunt de plannen van Portaal. "We hebben die woningen gewoon keihard nodig".

Een raadsmeerderheid gaat donderdagavond morrend akkoord, maar eigenlijk vinden ze de plek niet goed en ook is de buurt onvoldoende betrokken bij het bouwplan. Dat laatste beaamt ook wethouder Laudy die met het plan zelf overigens weinig moeite heeft.

Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Laudy die het plan steunt.

Tip de redactie