Politie legt weer witte voetjes neer in openstaande woningen

Om bewoners te waarschuwen voor insluipers heeft de politie in de week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni 'witte voetjes' verspreid.

Als mensen ramen en deuren open laten staan terwijl er niemand in de buurt is, krijgen dieven de kans ongemerkt binnen te komen. Met de zomer in het vooruitzicht gingen politieagenten de wijken in om via openstaande ramen of deuren een zogenaamd 'wit voetje' met tips in woningen neer te leggen. Met de actie wilde de politie laten zien hoe makkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen.

43 openstaande woningen

In de campagneweek gingen agenten zowel overdag als in de avonduren de wijken in om woningen te controleren op openstaande ramen en deuren zonder direct toezicht van de bewoners. Gedurende de actieweek zijn in totaal 43 ‘witte voetjes’ achtergelaten bij openstaande ramen, deuren en schuren. Alle bewoners zijn er ook op aangesproken. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust hoe snel en makkelijk het is voor een inbreker om waardevolle spullen buit te maken.

Tip de redactie