Schade aan Leidse Hout deels voor rekening van Summerjazz

Zolang je als gemeente vindt dat je in een park ook evenementen moet kunnen houden, is het onvermijdelijk dat er ook weleens schade ontstaat.

 Dat zegt wethouder Strijk (cultuur) over het kapotgereden gras in de Leidse Hout nadat daar op 21 mei Summerjazz had plaatsgevonden. Na het festival lag het veld er nog redelijk bij, maar toen het de dag erna hard begon te regenen, ging het alsnog mis. De zware vrachtwagens die de podia en andere materialen kwamen ophalen zakten diep weg in de drassige grond. Schade: zo’n 25.000 euro.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Strijk over de schade aan de grasmat in de Leidse Hout. Die is volgens de wethouder deels verwijtbaar.

Kosten deels verhalen

Hoewel de gemeente er dus mee kan leven dat er door bijvoorbeeld weersomstandigheden schade kan ontstaan, gaat wethouder Strijk toch een stevig gesprek voeren met het bestuur van Summerjazz. "Er is ook wel verwijtbare schade ontstaan en die moeten ze betalen."

De gemeente wil nu een rekening van zo’n 15.000 euro bij de organisatie neerleggen.

Werfpop

Het herstellen van de grasmat gebeurt overigens nog niet gelijk. Half juli wordt in de Leidse Hout ook Werfpop gehouden en voor de zekerheid wordt het gras pas daarna opnieuw ingezaaid.

Tip de redactie