Leidse Tyrannosaurus rex heet Trix

De T.rex die vanaf 10 september in het Pesthuis bij Naturalis in Leiden te zien is, heet Trix. De dino, het is een vrouwtje, geldt als de Koning(in) der Dinosauriërs.

Naturalis laat weten dat veel mensen de afgelopen maanden Trix als suggestie deden. De koosnaam die Nederland als jaren gebruikt voor de vorige koningin Beatrix. "En we geven graag gehoor aan de keuze van het publiek", zo laat het Leidse museum weten.

Naturalis-directeur Edwin van Huis is er uit: “Het is een dochter en we noemen haar Trix!”

Trix werd in september 2013 door paleontologen van Naturalis Biodiversity Center opgegraven in Montana. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het unieke skelet van de Verenigde Staten naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken.

Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van deze legendarische vleesetende dinosaurus bezit.

Bij AH XL werden vanmorgen de voorbereidingen getroffen voor een heuse T.rex-show rond de bekendmaking van de naam. Vanaf maandag kunnen er bij Albert Heijn dino-plaatjes worden gespaard.

Tip de redactie