De Leiden Road Runners Club (LRRC) organiseert in samenwerking met de Leiden Ladiesrun een serie trainingen voor de komende Ladiesrun in september.

"Heb je nog nooit hardgelopen, maar heb je altijd gedroomd om mee te doen met de gezelligste damesloop van Leiden dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om deze droom uit te laten komen", zegt Ariette van Hespen van de LRRC.

Drie maanden trainen

In twaalf weken tijd worden de deelnemers onder begeleiding van een gediplomeerde trainster getraind om 5 of 10 km te volbrengen. De trainingen starten op vrijdag 17 juni en vinden plaats op twaalf vrijdagavonden vanaf 19.00 uur.

Omkleden en douchen kan bij de LRRC. De kosten bedragen dertig euro voor twaalf hardlooptrainingen, een trainingsprogramma voor door de week, nuttige informatie en tips over schoenen, kleding en voeding en de mogelijkheid om via mail alle vragen te stellen over lopen aan de trainsters.

Goede doel

Op 2 september wordt de Leiden Ladiesrun weer gelopen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Roos die vakanties organiseert voor kinderen met een verstandelijke beperking. Opgeven voor het trainingsprogramma kan bij het inschrijven voor de Leiden Ladiesrun via leidenladiesrun@lrrc.nl.