Tijdens de bijendag die in het Huigpark in Leiden is een beheerconvenant getekend tussen de gemeente en de Vrienden van het Singelpark.

De dag werd georganiseerd door de Vrienden van het Singelpark, het Groene Cirkel Bijenlandschap, de Leidse Imkervereniging, Naturalis en de gemeente Leiden,

Wethouder Paul Laudy tekende de overeenkomst waarin een aantal extra beheertaken door de gemeente wordt overgedragen aan Vrienden van het Singelpark.

Het Huigpark is daarmee het eerste park waar de Vrienden extra beheertaken uitvoeren. Daarna volgt het Energiepark en zo mogelijk andere parken.

Gemiva-SVG Groep

Voor de uitvoering van de beheertaken hebben de parkvrienden een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gemiva-SVG Groep, waarin afspraken staan over de inzet van hun cliënten voor beheertaken in het Huigpark. 

Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Bijenradar

Zaterdag werden er verder allerlei activiteiten georganiseerd in het Huispark. Het Groene Cirkel Bijenlandschap en de gemeente Leiden deelden gratis aarbeienplantjes uit, waarmee inwoners mee kunnen doen met het bijenonderzoek van Naturalis.

Imkers gaven een kijkje in een bijenkas en de Vrienden lieten zien hoe bij-vriendelijk het Huigpark al is geworden.