De stichting Leiden Helpt lijkt voorlopig verzekerd in haar voortbestaan. Wethouder Damen wil de subsidie voor het pand aan de Willem Barentzstraat met drie jaar verlengen. Ze gaat dat de gemeenteraad voorstellen.

Daarmee komt een eerder plan, waarbij de gemeente de stichting zou gaan helpen met een crowdfundingactie, waarschijnlijk te vervallen.

Leiden Helpt hield vanmiddag open huis om het verbouwde pand te laten zien aan belangstellenden en sponsors. Het college was met twee wethouders vertegenwoordigd. Naast Marleen Damen kwam ook Roos van Gelderen een kijkje nemen en ook zij had goed nieuws voor Ron Flippo en de zijnen. Het wordt door de gemeente geschikt gemaakt voor minder validen. Drempels weg dus.

Chris de Waard ging ook even kijken bij het verbouwde pand van Leiden Helpt en sprak onder andere met wethouder Roos van Gelderen en met initiatiefnemer Ron Flippo.

Leiden Helpt opent begin juni ook de dierenvoedselbank waar de afgelopen weken aan is gewerkt. Eerst komt er nog een inzamelingsactie van Hoogvliet Supermarkten voor dierenvoedsel en daarna kan de achterban van Leiden Helpt er terecht voor voer voor hun huisdier.

Thuishulp

Een ander nieuwtje waar Flippo vanmiddag mee kwam, is de start van een thuishulpservice voor Leidse ouderen. Van een aanbieder van zorgverzekeringen, welke mag hij nog niet onthullen, krijgt zijn stichting 1500 euro per maand. Daarmee gaan tien vrijwilligers elk 15 uur helpen bij ouderen die de thuishulp niet kunnen betalen.

Doordat de vergoeding binnen de marge valt die vrijwilligers mogen ontvangen zijn er geen gevolgen voor een eventuele uitkering van de vrijwilliger.