Signatures cultuurweken in Leiden vrijdag van start

Vrijdag gaan de Signatures cultuurweken van start. Leiden staat weer twee weken in het teken van een tiental culturele evenementen, de 'signature pieces'.

De opening wordt dit jaar verzorgd door trompettist Eric Vloeimans. Zijn concert begint om 20.00 uur in de Hooglandse Kerk en is gratis toegankelijk.

Het eerst evenement is Schemerstad. Per boot vaart het publiek langs vijf voorstellingen. Dat kan op vrijdag, zaterdag en zondag.

De pinksterdagen staan in het teken van het Openluchthotel van Fields of Wonder (50 euro per overnachting) en de Leidse Hofjesconcerten. Voor de hofjesconcerten moet dit jaar voor het eerst toegang betaald worden. Voor vijf euro per dag kan een polsbandje worden aangeschaft waarmee de concerten te bezoeken zijn. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Openlucht

Op donderdag 19 mei begint de LIFF Summer Special. Drie avonden worden er in de open lucht films vertoond op het Pieterskerkhof. Op 19 mei is dat Plein Soleil, op vrijdag 20 mei staat Hail, Caesar! geprogrammeerd en op zaterdag Of Horses and Men. Alle films beginnen om 22.30 uur.

Op 19 mei start ook de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht. BIL beleeft het eerste lustrum en staat dit jaar in het teken van Life Science. Daarvoor is de samenwerking gezocht met het Leiden Bio Science Park. De beelden blijven de hele zomer staan tot 7 augustus.

Op zaterdag 21 mei is er veel muziek in de stad. Vanaf 19.00 uur De Nacht van de Viool in het Rijksmuseum van Oudheden en Summerjazz in de Leidse Hout (van 12.00 uur tot 23.00 uur).

Muziektheatergezelschap De Veenfabriek speelt twee vroege ochtenden (aanvang 9.00 uur) bij het Openluchttheater Leidse Hout de bijzondere voorstelling Songspiel my videoland, die later ook nog in Rotterdam is te zien tijdens de Operadagen en op Oerol.

Museumnacht

In het laatste weekeinde van de maand staan er nog twee indrukwekkende culturele evenementen op het programma. Op zaterdagavond 28 mei is het Museumnacht Leiden. Een dag later het gratis te bezoeken literair festival De Leidse Olympus bij de Burcht van 21.00 uur tot 23.00 uur. Met onder andere Ellen ten Damme en Ilja Leonard Pfeijffer.

En alsof het allemaal nog niet genoeg is, staat de sleutelstad die laatste zondag ook in het teken van Leiden is OPEN. Voor muziek dit keer. Met onder andere optredens van Douwe Bob, Kraak & Smaak, Spinvis en Nico Dijkshoorn.

Tip de redactie