Catharinasteeg bijna uitverkocht: nieuwe winkelnamen bekend

De kerstinkopen kunnen dit jaar nog niet gedaan worden in de nieuwe Catharinasteeg bij de Aalmarkt, maar de voorjaarscollectie moet er toch wel over de toonbank kunnen gaan.

Dat verwacht Remco van der Heijden van projectontwikkelaar Meijer Realty Partners Development (MRP) die het project heeft overgenomen van a.s.r. vastgoed. 

Gisteren gaf de nieuwe ontwikkelaar een rondleiding over het bouwterrein waar inmiddels het diepste punt is bereikt.

Chris de Waard liep mee over de bouwplaats en sprak met wethouder Laudy, vastgoedontwikkelaar Remco van der Heijden van MRP Development en met Joop Gijsman van de Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL).

Naast H&M openen ook andere nieuwe winkels en horecaformules begin volgend jaar de deuren. Gisteren werden er twee nieuwe namen bekend gemaakt. Brownies & Downies en Yoghurt Barn.

Dat Brownies & Downies het oog op de Catharinasteeg had laten vallen, was al langer bekend, maar nu is de komst van de bijzondere lunchroom bevestigd. Er werken voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Vandaar de ludieke naam.

Yoghurt Barn is volgens eigen zeggen duurzaam en biologisch. “Zelfs het (afbreekbare) rietje van je smoothie kun je met een gerust hart in de berm gooien. Bij wijze van spreke dan.” Yoghurt Barn heeft nu vestigingen in Amsterdam (2), Den Bosch, Den Haag, Haarlem en Utrecht.

Kelder

De nieuwe winkels krijgen extra verkoopoppervlak doordat er een metersdiepe kelder is uitgegraven. De grootste nieuwe winkel rond de nieuwe steeg wordt die van H&M. de vestiging gaat vier verdiepingen tellen.

Verder komt de ‘flagship store’ van Via Mio / Moscow naar de Catharinasteeg. Ook Mango opent er een grote vestiging. Vijf kleinere winkelruimtes zijn nog te huur.

Tegenover de nieuwe winkelsteeg wordt druk gewerkt aan de Catharinabrug. De S-vormige brug gaat de steeg via de Korte Mare  verbinden met de Haarlemmerstraat. Zo ontstaat het ‘winkelrondje’ waar ontwikkelaar en gemeente veel van verwachten. Tot dat winkelrondje behoort ook het enorme pand van de failliete warenhuisketen V&D. 

V&D

Wethouder Laudy heeft goede hoop dat er snel weer een nieuwe huurder voor het pand zal zijn, maar zelfs dan zal het nog wel even duren voor er weer gewinkeld kan worden in het immense gebouw. Een nieuwe gebruiker zal het pand waarschijnlijk eerst opnieuw willen verbouwen.

Van de ruim 5700 m2 winkelruimte die er in de Catharinasteeg beschikbaar komt, is inmiddels 95% verhuurd. Slechts vijf kleinere – groen gemarkeerde – units  zijn nog beschikbaar.

Tip de redactie