Buitenbad De Vliet weer open

Zaterdag vierden de ‘Vrienden van De Vliet’ dat het buitenzwemseizoen weer is aangebroken.

De ‘vrienden’ die zaterdag vooral uit vriendinnen van De Vliet bestonden hadden er een feestelijke bijeenkomst van gemaakt met eigengebakken taarten en ander lekkers.

Raadsleden van verschillende politieke partijen kwamen ook een kijkje nemen. Een baantje trekken lieten ze over aan de echte zwem fanatiekelingen. 

Die moesten wel even doorbijten voor ze aan hun baantjes konden beginnen, want door een storing aan de verwarmingsinstallatie van De Vliet was het water slechts 20 graden.

Chris de Waard in gesprek met Biek Teeuwisse van de Vrienden van De Vliet. In de hand heeft ze een ‘mechanische rekenmachine’ waarop ze haar gezwommen baantjes bijhoudt.

Koek en zopie

“Normaal is 22 tot 24, maar afgelopen woensdag was het nog maar 16 graden dus het valt mee”, lacht Vlietvriendin van het eerste uur Biek Teeuwisse.

“In de uitnodiging hadden we van de week nog gezet dat het koek en zopie werd in plaats van koffie met gebak, maar het valt mee. Ik ga straks zeker het water nog in. We hebben er lang genoeg op moeten wachten”.

Ligweide blijft

Na een roerige periode is het zwembad nu in rustiger vaarwater gekomen. Sluiting is van de baan, inperking van de openingsuren vooralsnog ook en de ligweide blijft onbebouwd. Iets verderop, achter de tafeltennishal van Scylla, komt het nieuwe binnenbad ter vervanging van het huidige Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan. Dat moet in september 2019 de deuren openen.

Vrijwilligers

Door het inzetten van vrijwilligers gaat De Vliet komende seizoen niet minder vaak open. De gemeente dacht op die manier te kunnen bezuinigen op het beheer van het zwembad, maar inmiddels staat er volgende de Vrienden van de Vliet een heel legertje aan vrijwilligers klaar om te helpen bij het openen en sluiten van het zwembad.

Dat resulteert in ieder geval de komende maanden in juist langere openingstijden. Op maandag, dinsdag en donderdag is het zwembad dit seizoen tot 19.00 uur open en als het even meezit blijft het bad in september nog een week langer open voordat het weer sluit tot volgend voorjaar.

Extra vrijwilligers kunnen zich melden via vrijwilligersvliet@gmail.com.

Tip de redactie