Leiden-Helpt, de stichting achter het Leidsch Trefpunt aan de Willem Barentzstraat, raakt de huursubsidie kwijt die de organisatie van de gemeente krijgt.

Initiatiefnemer Ron Flippo van de stichting die honderden minima in Leiden bijstaat met zaken als kleding, speelgoed en boeken is ten einde raad

"Juist nu het zo goed gaat met de Stichting Leiden-helpt heeft de gemeente Leiden besloten om geen subsidie meer te geven aan onze stichting voor de huur."

Het Leidsch Trefpunt is sinds oktober vorig jaar gevestigd in het voormalige pand van de Voedselbank Leiden. Daarvoor zat de organisatie een half jaar in een pand aan de Hoge Rijndijk.

Afgelopen december werd de stichting zwaar getroffen toen er brand uitbrak in een belendend pand. Door roet- en rookschade moesten toen honderden kerstpakketten worden vernietigd.

Vernietigd

Ook alle kleding werd vernietigd. Dankzij allerlei extra acties kwam de stichting die klap snel te boven en groeide het aantal ingeschrevenen de afgelopen periode richting de 1500 mensen.

De afgelopen weken werd het pand verbouwd. Die verbouwing kostte de stichting niets. Materiaal en arbeid werden gesponsord.

"Maar onze kas bijna leeg en zoals iedereen weet, gaan alle inkomsten naar de mensen die het nodig hebben" stelt Flippo die nu de noodklok luidt.

"Als er niet snel iets gebeurt dan moeten we in september de deuren sluiten, terwijl wij een contract hebben voor vijf jaar met een uitloop naar tien jaar."