In verband met de bouw van de ongelijkvloerse kruising, vindt er op vrijdag 29 april 20.00 uur tot maandag 2 mei 6.00 uur een omzetting plaats naar de tijdelijke wegen van bouwfase 2 van het project Ontsluiting Bio Science Park/Plesmanlaan.

"Door de omzetting zijn niet alle rijrichtingen beschikbaar en kan er ernstige verkeershinder ontstaan", meldt de gemeente Leiden.

Op de kruispunten in het projectgebied worden de verkeerslichten uitgeschakeld en zorgen verkeersregelaars voor de doorstroming van het verkeer.

Dit kan tijdens drukke momenten voor oponthoud zorgen. Ook zorgt de omzetting voor de bushaltes die op en rondom de Plesmanlaan bevinden.

De bushaltes Holiday Inn en Rhijnhof aan de Haagse Schouwweg gedurende het weekend afgesloten. Er wordt wel een tijdelijke halte gerealiseerd ter hoogte van restaurant Het Haagsche Schouw.

Doorstroming

Op maandag 2 mei worden de tijdelijke wegen van bouwfase 2 in gebruik genomen. Omdat automobilisten eerst nog aan de nieuwe situatie moeten wennen, kan de doorstroming van het verkeer ook tijdens deze eerste dagen nog wat minder vlot zijn.

Meer informatie over de omzetting van de Plesmanlaan en alternatieve routes zijn te vinden op de website van de gemeente Leiden.