Over anderhalve week gaat de Kanaalweg voor een periode van circa anderhalf jaar op slot tussen het Lammenschansplein en de Lorentzkade. 

Van mei 2016 tot en met augustus 2017 wordt daar gewerkt aan het ongelijkvloers maken van de kruising van de weg met de spoorlijn Leiden – Utrecht. Dat is nodig vanwege de verdubbeling van het aantal treinen. De huidige spoorwegovergang zou anders in de toekomst meer dicht dan open zijn.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Lammenschansweg, de De Sitterlaan, de Burggravenlaan en de Lorentzkade. De Kanaalweg blijft tussen de Lorentzkade en de Hoge Rijndijk bereikbaar.

Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Lammenschansweg, de De Sitterlaan, de Burggravenlaan en de Lorentzkade. Om dat in goede banen te leiden worden er momenteel verschillende maatregelen genomen. Zo komen er tijdelijke verkeerslichten op de kruising van de Lammenschansweg met de De Sitterlaan en werd er vorige week al een verzinkbare paal aangebracht in het wegdek van de Burggravenlaan.

Die gaat tijdens de ochtend- en avondspits en tijdens de schooltijden omhoog. Gedurende die periodes kunnen alleen fietsers, voetgangers en bussen gebruik maken van de Burggravenlaan. Het overige verkeer wordt dan via de Lorentzkade omgeleid naar de Kanaalweg en de Hoge Rijndijk.