Over iets meer dan een week kleurt Leiden weer oranje. Op 27 april vindt namelijk door het hele land de derde Koningsdag plaats. Steeds meer Leidenaren vieren het feest in eigen stad.

"Tot een aantal jaren geleden vertrokken Leidenaren naar andere steden om daar het feest te vieren", aldus Trudy Kwik, voorzitter Oranjevereniging Leiden. "Tegenwoordig biedt Leiden een dusdanig leuk programma voor jong en oud, dat veel mensen in onze eigen stad blijven en er een feest van maken."

Tijdens Koningsdag zal burgemeester Henri Lenferink, samen met zijn partner en het bestuur van de Oranjevereniging Leiden, zo veel mogelijk activiteiten in de binnenstad en omliggende wijken bezoeken.

"Koningsdag in Leiden is ieder jaar een feest", vindt burgemeester Lenferink, “wanneer ik ‘s morgens vroeg de deur uitstap, zie ik de stad in rap tempo oranje kleuren. Een prachtig gezicht! Niet iedereen is zo vroeg op de been, sommige feestvierders moeten nog even bijkomen van Koningsnacht. Dat is inmiddels in Leiden ook een begrip."

Het volledige programma van Koningsdag in Leiden is op de website van Oranjevereniging Leiden te vinden.