Ter gelegenheid van haar afscheid als bestuurslid van Kunstkring Leiderdorp is mevrouw Anne Marie Lima Gustaaf Bakker-van Acker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook mevrouw Henriëtte Maria Schimmel-van Oerle kreeg de Koninklijke Onderscheiding opgespeld door L.M. Driessen–Jansen, burgemeester van Leiderdorp.

Dit gebeurde tijdens de opening van de Amateur Kunstenaars Expositie in het Atrium van De Sterrentuin.

Mevrouw Schimmel is vanaf 1976 lid en vrijwilligster bij Theater Toverlei in Leiderdorp. Veertig jaar lang was zij lerares handenarbeid bij de vereniging. Geheel belangeloos beheert mevrouw Schimmel o.a. de theaterbar, de inkoop en de afdracht van de gelden.

Cultuurplattegrond

Zij ontwerpt en maakt kostuums en decors. Vanaf 1981 is mevrouw Schimmel tevens lid en vrijwilligster van Kunstkring Leiderdorp. Mevrouw Schimmel heeft eveneens meegeholpen aan de totstandkoming van de Cultuurplattegrond van Leiderdorp.

Vanaf 2003 is mevrouw Schimmel ook vrijwilligster bij Libertas Leiden. Ontelbare uren steekt zij in de wekelijkse knutselactiviteiten voor de jeugd. Voor Jeugddorp Leiden zet zij zich jaarlijks in als knutselcoördinator.

Kunstkring

Mevrouw Bakker is vanaf 1981 tot heden lid en vrijwilligster van Kunstkring Leiderdorp. Ze zat in het bestuur, deed de PR, ledenadministratie en gaf het bulletin van de Kunstkring uit.

Ook hielp mevrouw Bakker mee met de totstankoming van de Cultuurplattegrond van Leidendorp en ondersteunde ze leerkrachten van basisschool De Hobbit bij creatieve vakken.

Meer foto's van de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding zijn te vinden op Sleutelstad.nl.