Bas Schreuder is verkozen tot de ‘Leidste Burgemeester’. Dat heeft Borg & Daphne Sieraden zojuist bekendgemaakt in de uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad FM. “Bas Schreuder heeft na een nek aan nek race met Paul Andrew Herman gewonnen”, aldus Daphne van Hunenstijn.

Juwelierszaak Borg & Daphne Sieraden ging op zoek naar de ‘Leidste Burgemeester’. Op de site kon iedereen iemand nomineren voor de titel. Uiteindelijk zijn er zo’n vijftig nominaties binnengestroomd bij de juweliers.

Daaruit werden drie genomineerden geselecteerd. Winnaar Bas Schreuder moest het opnemen tegen Walter van Peijpe, Chris de Waard, Paul Andrew Herman en Bart Zoutendijk. Uiteindelijk bepaalde het bereik dat hun berichten op de facebookpagina van Borg & Daphne Sieraden behaalde de uiteindelijke winnaar.

Borg en Daphne van Hunenstijn maken de Leidste Burgemeester bekend in Nieuws071 op Sleutelstad FM.

Bas Schreuder behaalde een bereik van bijna vijftienduizend mensen. Dat zijn er zo’n vijfhonderd meer dan de nummer twee, Paul Andrew Herman. Op de derde plaats eindigde Chris de Waard met een bereik van zo’n 10.400 mensen. Bart Zoutendijk eindigde op de vierde plaats en Walter van Peijpe op de vijfde plaats.

Winnaar Bas Schreuder is actief voor de Leidse evenementenorganisatie ‘De Collectie’. Daarmee organiseert hij onder andere de ‘Picknick op het Plein’, die op Bevrijdingsdag 5 mei plaatsvindt op het Hooglandse Kerkplein. Ook promoot hij de stad tijdens de Open Dag van Universiteit Leiden. Daarnaast is hij manager van de Leidse band Vlijmscherp.