Vrouwenopvang Rosa Manus opende gisteren de tienerkamer. De kamer dient voor de tieners als plek om zich terug te trekken en te ontspannen.

Eerder was er al een tienerruimte, deze was erg verwaarloosd en ouderwets ingericht. Door de opbrengst van het KidsFilmGala, dat was georganiseerd door de Ladies Circle, kon de tienerkamer gebouwd worden.

Chris de Waard was aanwezig bij de opening van de tienerkamer en sprak met Marion Suijker, directeur Rosa Manus, en Jalaika, een van de tieners die wordt opgevangen bij Rosa Manus.

Rosa Manus is een vrouwenopvang gevestigd aan de Opaalstraat en bied opvang, intensieve begeleiding en directe hulp op maat. Rosa Manus werkt samen met de cliënten aan oplossingen voor een toekomst zonder geweld voor vrouwen en hun kinderen

Eigen plek

In de vrouwenopvang bood voor kinderen al een opvang, al kunnen de jongeren hier niet terecht. “Tieners hebben andere behoeften,” vertelt Marion Suijker, directeur Rosa Manus. “De tieners hebben veel mee gemaakt en het is belangrijk om niet alleen hulpverlening te bieden maar ook dat ze hun eigen plek hebben waar ze zich terug kunnen trekken.”

In de kamer bevindt zich een ruime bank, een computer en een grote tv met een spelcomputer. “We konden zeggen wat wij wilden,”vertelt Jalaika, een van de tieners die wordt opgevangen bij Rosa Manus. “Daar hebben ze rekening mee gehouden”. De tienerkamer was tijdens de opening te bezichtigen door volwassen. Nu is de kamer alleen bestemd voor de tieners.