Volgend jaar worden de Haarlemmerstraat en de Lange Mare opnieuw ingericht. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het beschikbaar stellen van de vier miljoen euro die wethouder Laudy er voor uit wil trekken.

Een proef met het toelaten van auto’s in het deel van de Haarlemmerstraat tussen de Pelikaanstraat en de Haven gaat niet door. Daar voelt een raadsmeerderheid niets voor.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Laudy over de herinrichting van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare.

Ontdempen

Ook een wens uit de stad gaat niet door. De Lange Mare wordt niet ontdempt. Het waterambacht Leiden dat zich hiervoor al geruime tijd inzet, kreeg de politiek niet mee. Het geld, zo’n tien miljoen euro, is er niet en bovendien zitten met name de bedrijven op de Lange Mare er bepaald niet op te wachten zegt wethouder Laudy. Veel te lastig met de bevoorrading.

Fietsen

Voordat de werkzaamheden volgend jaar echt gaan beginnen, wordt er nog flink getekend aan het definitieve ontwerp. Zo wordt er nog gekeken naar de beste oplossing voor fietsparkeren rond de Hartebrugkerk en ook een zo groen mogelijke inrichting staat op het wensenlijstje van de Leidse raadsleden.