Stadslabsessie ‘De Ziel van Leiden’ verdiept zich woensdag tijdens een bijeenkomst in Museum De Lakenhal in de Leidse markt en nijverheid. 

Van 14.30 tot 17.00 uur is iedereen welkom die iets over de Leidse markt en nijverheid kan en wil vertellen of wil luisteren naar de verhalen van de marktmeester, een brouwer van een Leids biertje of naar de conservator van De Lakenhal.

'De Ziel van Leiden' is de zoektocht naar het verhaal van Leiden, door, voor en van Leidenaren. Een samenwerking van de Leidse inwoners, ondernemers, de media en Stadslab Leiden over dat wat Leiden zo uniek maakt. De Leidse markt en nijverheid is het tweede onderwerp van een zevental onderwerpen die de voedingsbodem moeten worden voor een stripboek dat in het voorjaar van 2017 verschijnt.

Leidse ambacht

De typische Leidse ambachten die met de lakenindustrie te maken hadden en de warenmarkten zijn onderdeel van de Leidse cultuur, architectuur, taal en nog veel meer. In de 21e eeuw worden oude ambachten weer nieuw leven in geblazen, ontstaan er nieuwe ‘ambachten’ en gaan de markten met hun tijd mee.

Voor de afwezigen wordt de bijeenkomt opgenomen en op zondag 10 april uitgezonden door Sleutelstad FM. Er kan dan tussen 10.00 en 12.00 uur geluisterd worden naar de speciale radio-uitzending van ‘De Ziel van Leiden’.