Leidse schooltuinenseizoen feestelijk geopend in jubileumjaar

De Leidse schooltuinen bestaan 90 jaar. Daarom werd het schooltuinenseizoen vandaag feestelijk geopend op het schooltuincomplex ‘de Distelvink’ in de Stevenshof in Leiden.

Wethouder Frank de Wit en leerlingen van drie Leidse scholen openden het seizoen met het traditionele ‘paadjes trappen’.

Tijdens de feestelijke middag werd er met ruim honderdkinderen en volwassenen in een lange rij ‘paadjes getrapt’. Dat was een record voor de seizoensopening. De schooltuinen in de Stevenshof bestaan dit jaar ook al weer 30 jaar en waren daarom een mooie locatie voor de festiviteiten.

Wethouder Frank de Wit en kinderen van de Stevenshofschool, Anne Frankschool en de Korte Vlietschool voerden de openingshandelingen uit. Naast het paadjes trappen is ook de door de tuinvrijwilligers opgeknapte schuur vanmiddag officieel geopend samen met vertegenwoordigers van de Fondsen (Fonds 1818 en het WOZ-Fonds) die daaraan hebben bijgedragen.

1926

De Vereniging Leidse Schooltuinen bestaat al sinds 1926. Over de hele stad komen er 28 schoolgroepen met in totaal 700 kinderen tuinieren op de vijf schooltuincomplexen: in Noord, in Cronesteyn, in de Stevenshof, in park Matilo en bij de aanleunwoningen aan de Cornelis Schuytlaan.

Ook na schooltijd en op een aantal zondagmiddagen zijn de schooltuinen weer open voor schooltuinkinderen en hun familie. Belangstellenden kunnen altijd een kijkje nemen als de  schooltuinen open zijn.

Verslaggever Reanne van Kleef was aanwezig bij de feestelijke opening van het schooltuinenseizoen en sprak daar met  Alexander Geertsema, voorzitter van de Vereniging Leidse schooltuinen, Frank de Wit, wethouder Onderwijs, sport en Duurzaamheid en met leerlingen van de aanwezige scholen:

Tip de redactie