Teleurgestelde vluchtelingenkinderen huilend weg uit Leiderdorp

Een groep vluchtelingen die op het tentenkamp Heumensoord in Nijmegen verblijven, kregen het heugelijke nieuws te horen dat zij naar het asielzoekerscentrum in Leiderdorp overgeplaatst werden. 

Daar eenmaal aangekomen, kregen de gezinnen echter te horen dat het AZC nog niet klaar was voor de nieuwe bewoners. “De hele bus is gewoon teruggestuurd”, vertelt Bionda Heringa-De Kreij die zich inzet voor de integratie van deze groep vluchtelingen. “Ik kreeg een bericht uit de bus: ‘all children in the bus are crying. We feel like animals.'”

De gezinnen hadden inmiddels al uitgebreid iedereen uitgezwaaid bij het tentenkamp dat is opgebouwd in Nijmegen. “Vrolijk gingen ze de bus in naar Leiderdorp”, vertelt Bionda Heringa aan Sleutelstad, “op weg naar de toekomst. Maar die toekomst viel daar ingekomen meteen weer in duigen.”

Helpen

“Wij hebben een groep mensen om ons heen verzameld die de mensen helpt te integreren”, vertelt Bionda Heringa. Dat doen ze onder andere door ze bij hen thuis te laten logeren. “We waren dus heel blij dat ze naar Leiderdorp zouden komen, dat is dichtbij ons aangezien we in Delft wonen.” Maar het mocht niet zo zijn, vanmiddag om 2 uur kwamen de vluchtelingen weer terug bij het tentenkamp. “Ik vind het vooral heel sneu voor de kinderen”, aldus Heringa. “Ik krijg hier plaatsvervangend buikpijn van.”

Het bericht Teleurgestelde vluchtelingenkinderen huilend weg uit Leiderdorp verscheen eerst op Sleutelstad.nl.

Tip de redactie