Roy Ayers en Sabrina Starke op SummerJazz Leiden

SummerJazz Festival breidt dit jaar haar terrein uit. Twee weken eerder dan normaal, al op zaterdag 21 mei, vult de Leidse Hout zich met nationale en internationale artiesten, jazzy deuntjes, cultuur en nóg meer jeugdvermaak dan voorheen. 

Het festival biedt naast grote namen als Splendid, Roy Ayers en Sabrina Starke, ook aanstormend talenten als de Amerikaanse Nik West en Plaistow een podium.

Naast (jazz)muziek kenmerkt SummerJazz Festival zich ook door een divers aanbod van optredens van kleinkunstenaars en cabaretiers en theatrale voorstellingen. De culturele programmering is na zes jaar uitgegroeid tot volwaardig onderdeel van het volledige programma, met o.a. gedichten van Jules Deelder, dansvoorstellingen en cabaret. SummerJazz biedt volop ruimte voor lokale initiatieven, regionale ondernemers en organisaties, dit jaar nog meer dan voorheen. Zo verwelkomt SummerJazz Festival ondernemers als De Veenfabriek, Studio Stuifmeel, het LIFF en Stadspodia op haar festival terrein, en is dit jaar alle horeca in handen van Leidse ondernemers.

Nieuw dit jaar is het Kinderdorp. SummerJazz biedt dit jaar een uitgebreid programma voor kinderen van 6 t/m 14 jaar aan. In samenwerking met Studio Stuifmeel ontstaat er 21 mei een echt Kinderfestival, waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. Vestingmuren en uitkijktorens
bouwen, kledingmakerij, een winkel waar kinderen hun eigen werkjes kunnen verkopen, en voor de oudere kinderen het bouwen van hun eigen chill-out- zone, er is van alles te doen! Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis naar binnen!

Naast de brede culturele invulling, krijgen ook cliënten van Gemiva de mogelijkheid hun kunst te
exposeren in een heuse Gemiva-Galerij op het terrein. De komende periode werken zij hard aan
kunstwerken binnen het thema “SummerJazz Festival”.

Met de uitbreiding van het Festivalterrein zet de organisatie van SummerJazz nog meer in op het
creëren van een beleving voor de bezoekers. De toevoeging van Het Theehuis, het podium De
Waterlelie en de grote vijver, zorgt voor een nog idyllischer terrein waarbij de natuur een nog
grotere plek in kan nemen. Iet dat goed past bij de totaalbeleving van SummerJazz Festival.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 18,50 (kinderen t/m 14 jaar gratis!) en zijn te koop via www.summerjazz.nl of bij de Leidse vestigingen van Plato, Velvet, Theehuis Leidse Hout en De Leidse Lente. Voor meer informatie én de laatste programma-updates kun je terecht op www.summerjazz.nl of volg je SummerJazz viaFacebook of Instagram.

Het bericht Roy Ayers en Sabrina Starke op SummerJazz Leiden verscheen eerst op Sleutelstad.nl.

Tip de redactie