De eerste speelronde van het in januari gestarte toernooi om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup is afgelopen zaterdag afgesloten. 

Er werden dit weekend door de ploegen die doorgaan naar de knock-outfase loten getrokken voor de komende duels. DoCoS moet het opnemen tegen UVS, RCL tegen FC Rijnvogels, Kagia tegen FC Boshuizen en Lugdunum mag aantreden tegen Voorschoten ’97. Hoogstwaarschijnlijk worden op zaterdag 16 april al deze kwartfinales gespeeld.

Twintig eerste elftallen schreven zich voor deze eerste editie in van het door Tom Holswilder en het team van de regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl georganiseerde toernooi. In de groepsfase, met vijf poules van vier ploegen, werd in dertig wedstrijden ruim 200 keer gescoord.

Nu al succes

Nog voor de knock-out fase wordt door de clubs en volgers van het regionale voetbal al gesteld dat de opzet meer dan geslaagd is en dat het initiatief aan alle kanten wordt toegejuicht. Trainers spreken van ‘nuttige oefenpotjes tegen eens andere tegenstanders’ en van een ‘zeer gemoedelijke sfeer onderling’. Het grootste doel van de organisatie was om de regionale clubs nader tot elkaar te brengen en oude tijden te doen herleven.

Het bericht Loting knock-outfase eerste editie van voetbaltoernooi Koetshuis ‘De Burcht’ Cup verscheen eerst op Sleutelstad.nl.