Woutertje van Leyden wordt geen nieuwe school

De Woutertje van Leyden wordt geen nieuwe school in Leiden-Noord.

Hoewel de schoolbesturen van de bestaande basisscholen Lucas van Leyden en Woutertje Pieterse de afgelopen tijd volop spraken over de oprichting van een nieuwe Leidse basisschool stelde onderwijswethouder Frank de Wit donderdagavond dat daar geen sprake van is.

Verhalen

CDA-fractieleider Klaas de Vries had de wethouder gevraagd hoe het nu zat met alle verhalen over die nieuwe school.

Volgens De Wit hebben de Woutertje Pieterse en de Lucas van Leyden allebei een capaciteitsprobleem, dat ze gezamenlijk willen oplossen: “Maar een aantal extra lokalen in een bestaand schoolgebouw is nog geen nieuwe school. Daarvoor is bij ons ook geen aanvraag bekend”, aldus De Wit.

Aanvragen

De afgelopen weken werd bekend dat de twee scholen druk bezig zijn met een uitbreiding in Leiden Noord omdat ze allebei meer aanvragen hebben dan plekken. Ze hebben hun oog laten vallen op de Houtmarktschool.

Maar, zo bleek al snel, daar was door de gemeente ook al ruimte toegezegd aan de Haanstraschool aan het Rapenburg. Of alle scholen straks aan de Houtmarkt terecht kunnen, wordt onderzocht, maar is onwaarschijnlijk. Het lijkt erop dat de gemeente alsnog een andere oplossing gaat zoeken voor de uitbreiding van de Haanstraschool.

Tip de redactie