Vroom en Dreesmann Leiden opende vanmorgen voor het eerst na de officiële sluiting haar deuren. 

Vanaf vanmorgen vroeg stonden koopjesjagers in een ellenlange rij om voor een laatste keer te shoppen in de V&D. Voordat de winkel openging stond er een rij tot ver over de Visbrug.

“Het was werkelijk bijna drukker dan op 3 oktober”, aldus een medewerker van het warenhuis.


Verslaggever Rolf Eijgenraam ging naar de Leidse V&D voor een radioreportage.

“Ik vind dit púúr asociaal”, beklaagt een winkelende vrouw zich, “het lijkt hier wel een vuilnisbelt.” Een begrijpelijke ergernis, de grond van de V&D ligt bezaaid met producten die het winkelend publiek laat rondslingeren. De schoenen afdeling is misschien nog wel het ergste, je struikelt er bijna over de losse schoenendozen.

Extreme drukte


In de winkel zijn drie kassa’s nog open. Bij elke kassa staat een rij van bijna honderd mensen lang, over de gehele breedte van het warenhuis. Sommigen hebben wel een half uur in de rij moeten staan om af te kunnen rekenen. “Het is écht verschrikkelijk, zó vreselijk druk”, stelt een winkelend meisje.

Moeders met buggy’s moeten zich zigzaggend door de winkel verplaatsen. “Dit is gewoon niet te doen”, lacht één van hen nerveus. “Het is inderdaad belachelijk druk”, zegt een man die tussen de boeken aan het neuzen is, “echt typisch Nederland dit. Je ziet het hele jaar niemand in de V&D en nu het te laat is, loopt het opeens storm.”

De kortingen verschillen tussen de 20 en de 60 procent. De V&D is nog tot 15 april geopend om de laatste voorraden alsnog te verkopen.

Ondertussen bij #vend in #leiden… Rijen tot ver over de brug. pic.twitter.com/Usy0xei4zZ

— Marinthe (@marinthebos) 24 maart 2016

Het bericht Honderden hongerige koopjesjagers bij laatste uitverkoop V&D verscheen eerst op Sleutelstad.nl.