De 33-jarige man, Rob van D., die op 7 november 2014 een zwangere vrouw in het water van de Vliet in Leiden gooide en mishandelde is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 160 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Ook dient de dader een schadevergoeding te betalen van 850 euro. Bovenop de schadevergoeding moet de dader ook kosten van de kapotte kleding en de reiskosten betalen.

Twee weken geleden werd er 160 uur taakstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 1623 euro tegen Rob van D. geëist.

Het incident zorgde toentertijd voor onrust in Leiden en in de wielerwereld. Dat kwam ook omdat de man direct, nadat hij de vrouw weer uit het water had getrokken, gevlucht was en vervolgens besloot om zich niet te melden. Pas na bijna drie maanden kwam de politie hem op het spoor.

Beelden van een getuige in Opsporing Verzocht zorgden ervoor de dader zich bij de politie meldde. Nadat de politie veel getuigen had gesproken, kwam uiteindelijk de identiteit van de dader begin januari 2015 naar voren. De 33-jarige man heeft bij de politie en op de zitting bij de rechtbank een bekennende verklaring afgelegd.