Thema Leidens Ontzet: Leiden OntSpanje!

Het bestuur van de 3 October Vereeniging heeft zojuist het thema van de komende viering bekendgemaakt. Dat luidt: Leiden OntSpanje! 

De bekendmaking vond plaats in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Een voor de vereniging historische plek. Die werd daar in 1886 namelijk opgericht. En ook op een bijzondere dag: 10-03 versus 03-10 in het jaar dat de vereniging 130 jaar bestaat.

Andere nieuwtjes die de vereniging bekendmaakte zijn een kidsrun voor de optocht uit. De scholieren die meedoen aan het Minikoraal lopen nu op drie oktober het parcours van de optocht om op die manier geld in te zamelen voor een goed doel. Die optocht gaat overigens net als vorig jaar de andere kant op. Dat is zo goed bevallen dat dat voortaan zo blijft.

Andere vernieuwingen zijn een intocht van de geuzen op de vroege ochtend van 3 oktober. Die varen via de Korte Vliet de stad in en leggen vervolgens rond 8.00 uur aan bij het standbeeld van burgemeester Van der Werf. Daar begint rond die tijd de Koraalzang. Daarna varen de geuzen door naar de Nieuwe Rijn waar ze ter hoogte van Voor af en Toe aanleggen en het laatste stukje naar De Waag te voet afleggen. Dat kan niet anders want even verderop is het water afgesloten met pontons.

Het bericht Thema Leidens Ontzet: Leiden OntSpanje! verscheen eerst op Sleutelstad.nl.

Tip de redactie