Plaatsing fietsenstallingen Morssingelterrein van start

De gemeente is vandaag begonnen met het plaatsen van duizend fietsenstallingen op het Morssingelterrein. Om het fietsenprobleem rond Leiden Centraal op te lossen werd vorig jaar besloten dat er 1500 noodfietsenstallingen in de buurt van het station worden geplaatst. 

Het Morssingelterrein werd in januari aangewezen als geschikte locatie.

De fietsenstallingen op het Morssingelterrein gaan ten koste van 62 parkeerplaatsen. Omwonenden zijn niet blij met de fietsenstallingen. Volgens de huurdersvereniging van de Stationspleinflat zijn de doorgangen naar het terrein veel te nauw en zullen de fietsenstallingen voor veel overlast gaan zorgen.

Bakfietsen

Ondanks de bezwaren gaat de plaatsing door. De komende dagen worden er op het terrein ongeveer 920 gewone fietsenstallingen neergezet en 100 plekken voor bakfietsen en andere grote rijwielen gecreëerd. De werkzaamheden moeten halverwege volgende week klaar zijn.

De noodfietsenstallingen blijven staan tot de oplevering van het nieuwbouwproject De Lorentz in 2019. Dat gebouw krijgt een ondergrondse stalling voor 4.800 fietsen plus ruimte voor zo’n 200 bak- en andere grote fietsen.

Tip de redactie