'Anke van Vuuren is meest daadkrachtige vrouw van de regio'

Anke van Vuuren, directeur Management en Bedrijf bij de Hogeschool Leiden, is als eerste geëindigd op de Ladies List 2016. 

Dat is een lijst met daadkrachtige dames die jaarlijks wordt opgesteld door regionaal tijdschrift LEVEN!. Van Vuuren krijgt deze erkenning zeer toepasselijk op Internationale Vrouwendag.

Via internet kon gestemd worden op de lijst met regionale autonome vrouwen. De lijst telde dit jaar bij sluiting namen. Er werd meer dan vijfduizend keer gestemd. Van Vuuren ging er uiteindelijk met de meeste stemmen vandoor.

De lijst is vooral bedoeld om te inspireren. “In een tijd waarin 50 procent van de Nederlandse vrouwen niet economisch zelfstandig is, zijn vrouwelijke rolmodellen belangrijk”, stelt uitgever Sander Pardon. “Vrouwen kiezen dikwijls voor minder competitieve beroepen en treden minder vaak op de voorgrond. Daardoor ontstaat de indruk dat er te weinig ‘topvrouwen’ zouden bestaan. Een misvatting.”

Regionale talenten

“De Ladies List is er voor om de vrouwelijke regionale talenten voor het voetlicht te brengen”, vertelt Pardon. “De lijst is gebruikt door de hele regio, van Hillegom tot en met Wassenaar, het verspreidingsgebied van LEVEN!.” T

wee jaar geleden startte uitgever Pardon met deze jaarlijkse ranking, toen werd Melanie Schultz eerste op de lijst. Vorig jaar was het de beurt aan Esther Overweter, directeur jeugdgevangenis Teylingereind. En nu, in het derde jaar, voegt Anke van Vuuren zich in dit eervolle rijtje.

Tip de redactie