Heemskerkstraat bereikt finale HIER Klimaatstraatfeest

Bewoners van de Heemskerkstraat hebben de finale bereikt van het HIER Klimaatstraatfeest. De straat maakt daarmee nog steeds kans op de hoofdprijs van 10.000 euro. 

Deelnemers moeten gedurende de wedstrijd ‘klimaatpunten’ verdienen, door zoveel mogelijk energie in de deelnemende straat te besparen tijdens het stookseizoen.

Aan de finale doen nog honderd straten uit Nederland mee en de Leidse straat staat nu op de vierde plek. Tot 31 maart heeft de Heemskerkstraat nog de kans om zo veel mogelijk energie te besparen. Op de website van het HIER Klimaatstraatfeest staan opdrachten die punten opleveren als ze zijn volbracht. De straat met de meeste punten wint uiteindelijk een bedrag dat de straat moet besteden aan een straatfeest.

Spannende slotfase

Dat de Heemskerkstraat nu de vierde plek bezet, zegt nog niets over de kansen om eerste te worden volgens projectmanager van het Klimaatstraatfeest, Bregtje Bos: ”Dit is de fase van het klimaatstraatfeest waarin het er echt op aan komt. De ervaring leert ons dat er nog van alles kan gebeuren. De honderd straten die nog in de race zijn, moeten dus ook de komende weken nog flink aan de bak en zoveel mogelijk klimaatstraatpunten verdienen door met elkaar energiebesparende acties te doen. Op 16 april is het moment van de waarheid en worden de winnaars bekend gemaakt”, aldus Bos.

Het bericht Heemskerkstraat bereikt finale HIER Klimaatstraatfeest verscheen eerst op Sleutelstad.nl.

Tip de redactie