CDA Leiden: “Wooon ten dode opgeschreven”

De Lammenschansweg moet behouden blijven als locatie voor grootschalige detailhandel. Dat zegt CDA-raadslid Joost Bleijie vanmiddag in ons radioprogramma Nieuws071. 

In de regionale retailvisie die Leiden met vijf buurgemeenten heeft opgesteld, staat de Lammenschansweg te boek als plek waar de bedrijven in de toekomst beter plaats kunnen maken voor woningen.

De grote winkels op deze zogenaamde ‘Perifere Detailhandelslocatie’ zouden beter floreren op een beperkt aantal PDV-locaties in de Leidse regio. In de visie worden daarvoor vier plekken aangewezen: De Baanderij en Wooon in Leiderdorp, ‘t Heen in Katwijk en de Rineke Boulevard in Zoeterwoude.

Het CDA in Leiden vindt het onbegrijpelijk dat Wooon in het toekomstbestendige lijstje is opgenomen. Bliejie: “Het voormalige Meubelplein Leiderdorp hangt nu al aan een zijden draadje. We hebben in de regio een saneringsopgave van 30.000 vierkante meter op dergelijke PDV-locaties. Schrap dan niet 9.000 vierkante meter bij de Lammenschansweg, maar kijk nou eens heel kritisch welke locaties op sterven na dood zijn en maak dan een logische keuze. Dus niet bij de Lammenschansweg waar ondernemers zitten die het heel goed doen.”

Chris de Waard in gesprek met D66-wethouder Robert Strijk (Economische Zaken) en CDA-raadslid Joost Bleijie over de regionale retailvisie.

Het bericht CDA Leiden: “Wooon ten dode opgeschreven” verscheen eerst op Sleutelstad.nl.

Tip de redactie