Muziektheaterensemble De Veenfabriek kan ook de komende vier jaar rekenen op een gemeentelijke subsidie van 90.000 euro per jaar. 

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het voortzetten van die subsidierelatie is ook van belang voor de subsidieaanvraag die De Veenfabriek deze week naar het Fonds Podiumkunsten stuurde.

Voor de periode 2013-2016 ontving het Leidse theatergezelschap in totaal 1,2 miljoen euro uit dat fonds. De Veenfabriek hoopt ook voor de periode 2017-2020 weer op een substantiële bijdrage uit het fonds en ondersteuning van de gemeente is daarbij voorwaardelijk.

PS|Theater

Niet alleen De Veenfabriek dient een subsidieaanvraag in bij het landelijk opererende fonds voor met name muziek, theater, dans en festivals. Ook PS|Theater dient zo’n verzoek in. Ook die aanvraag wordt door de gemeente ondersteund.

De gemeente laat weten zeer enthousiast te zijn over de ontwikkeling van het gezelschap onder leiding van artistiek leider Pepijn Smit tot echt Leids stadsgezelschap. Ook in financiële zin wil Leiden PS|Theater ondersteunen, maar daarover is nog geen besluit genomen.

"Gesproken is over een bedrag van tussen de 50.000 en 75.000 euro per jaar gedurende 4 jaar, maar dat kunt u niet zien als een toezegging", zo laat de gemeente weten. "Wel als een inspanningsbelofte."

Het bericht Gemeente ondersteunt subsidieaanvragen Veenfabriek en PS|Theater verscheen eerst op Sleutelstad.nl.