De Leidse Studenten Vereniging Minerva heeft gisteren een totaal van 95 nieuwe zonnepanelen op het dak van haar onderkomen aan de Breestraat. 

De zonnepanelen wekken samen een totaal van 21.000 kilowattuur op, wat gelijk staat aan 6 huishoudens.

“We willen laten zien dat wij serieus bezig zijn met duurzaamheid, en zo ook andere leden van Minerva motiveren om hieraan mee te werken”, aldus ex-bestuurslid Coert Streng.

Beluister hier een gesprek met Coert Streng:

Coen Streng kreeg een apart applaus van de aanwezigen. “Dat is iets wat we niet vaak doen”, aldus Praeses Collegii Max Grapperhaus. “Hij heeft dit project, wat al bijna 7 jaar geleden bedacht was, goed opgepakt en een cruciale bijdrage geleverd aan het realiseren van de nieuwe zonnepanelen.”

Lovende woorden waren er ook voor zijn opvolger Frank van der Wal, die de laatste stappen zette in het project.

“LSV Minerva is een studentenvereniging die rijk is aan traditie en die ook in stand houdt”, stelt wethouder Robert Strijk, “des te mooier is het dat de vereniging ook naar de toekomst kijkt en weet dat we anders om zullen moeten gaan met energie.”

De wethouder gaf aan dat de komende tijd energiescans van teams van de gemeente in het gebouw ervoor moeten zorgen dat het onderkomen van Minerva nog energiezuiniger wordt.

Besluister hier een gesprek met wethouder Strijk: