Camera’s bij de ontsluitingswegen van de Stevenshof en op station De Vink. Met deze en andere preventieve maatregelen wil het CDA Leiden een einde maken aan de serie overvallen in de wijk.

Raadslid Roeland Storm roept het college van burgemeester en wethouders op om snel in actie te komen: “We zijn helemaal klaar met deze onveiligheid. U ook?”

Afgelopen vrijdagavond werd Snackbar Stevenshof overvallen. “Dit is de zoveelste in een rij overvallen in de Stevenshof. Al eerder werden een andere snackbar, slijterij Gall en Gall en drogist De Trekpleister overvallen.

Ook werd de AH leeggehaald en was er eerder ook al een inbraakgolf in de wijk”, memoreert Storm de serie delicten die de afgelopen maanden in de wijk plaatsvonden. “We zijn als CDA helemaal klaar met deze onveiligheid en willen meer preventieve maatregelen in de Stevenshof treffen.”

Eén van de redenen waarom de Stevenshof een aantrekkelijke wijk is om overvallen en inbraken te plegen, is volgens Storm de goede bereikbaarheid van de wijk via fiets, auto en trein.

Daarom wil de partij dat er camera’s komen bij de toegangs- en uitvalswegen van de Stevenshof en rondom rondom station De Vink. “Hoog tijd om de openbare orde te herstellen!”