Bureau JSO doet in opdracht van de gemeente Leiden onderzoek naar de beste ontmoetingsplek in de Zeeheldenbuurt. De gemeente legt de wijk drie scenario’s voor, waar de bewoners van 14 tot en met 20 februari op kunnen stemmen. 

Om de bewoners meer informatie te geven, nodigt de gemeente de bewoners van de Zeeheldenbuurt uit voor bijeenkomsten op zaterdag 6 februari.

De gemeenteraad heeft in 2014 een wijkvisie voor de Zeeheldenbuurt vastgesteld. Hierbij werd veel nagedacht over waar een activiteiten- en ontmoetingsplek voor alle leeftijdsgroepen in de wijk moet komen. Er werd gevraagd wat de beste plek is om te sporten, spelen en elkaar te ontmoeten.

Drie opties

De gemeente Leiden heeft de buurtbewoners drie verschillende scenario’s voorgelegd waarop gestemd kan worden. Tijdens het opstellen van de drie scenario’s stonden de mogelijkheden van het park en de speeltuin Ons Eiland centraal.

Het eerste scenario komt er op neer dat Ons Eiland wordt uitgebreid voor vermaak van jong tot oud en het park wordt opgeknapt. In het tweede scenario blijft de speeltuin hetzelfde, en wordt het park opgeknapt tot een speelpark voor kinderen van 10 jaar en ouder.

In het derde scenario worden alle speelgelegenheden naar het park verplaatst. Er komt een apart gedeelte voor de allerkleinsten en een ontmoetings- en cursusruimte voor buurtactiviteiten.

Stembiljet

Elk huisadres in de Zeeheldenbuurt krijgt begin februari een stembiljet om te stemmen voor het scenario met hun voorkeur. Om de bewoners duidelijk te laten begrijpen wat elk scenario inhoudt, worden er op 6 februari bijeenkomsten georganiseerd.