Het bestuur van het Leids Universiteits Fonds (LUF) heeft Siep Wijsenbeek benoemd tot de directeur. Hij is deze week in zijn nieuwe functie begonnen.

Eerder was Wijsenbeek werkzaam bij Deutsche Bank Asset & Wealth Management waar hij zich toelegde op vermogensbeheer voor charitatieve instellingen en vermogensfondsen. Wijsenbeek volgt Annah Neve op, die sinds 2001 werkzaam is voor het LUF. Neve blijft als adviseur aan het fonds verbonden.

Het bestuur heeft de nieuwe directeur gevraagd om de ingezette lijn van nauwere samenwerking met de Universiteit Leiden voort te zetten. Hiertoe zal intensief worden samengewerkt met de afdeling Development & Alumnirelaties van de universiteit.

Wijsenbeek studeerde Rechten in Leiden en bouwde daarna een carrière op bij ABN Amro, NIBC en Deutsche Bank. Momenteel volgt hij de postdoctorale opleiding Philanthropic Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als alumnus van de Universiteit Leiden heeft hij altijd een sterke band gehouden met zijn Alma Mater, onder andere door de organisatie van de Cleveringalezingen in Rotterdam.