Wethouder noemt locaties vluchtelingenhuisvesting 'nog maar eerste stap'

De zes terreinen en drie panden die het Leidse college heeft geïdentificeerd voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning en dak- en thuislozen zijn nog maar een eerste stap.

"We hebben een longlist van locaties", zei wethouder Van Gelderen vrijdagmiddag op Sleutelstad FM. "Deze eerste negen kunnen we snel geschikt maken voor de opvang."

"Andere plekken komen pas wat later beschikbaar of vergen meer maatregelen om ze geschikt te maken, maar duidelijk is wel dat het aantal plekken dat we nodig hebben de komende tijd niet zal dalen."

Tomas Kok is tot nu toe het enige Leidse raadslid dat sowieso tegen de opvang van vluchtelingen in Leiden is. Ook nu reageert hij furieus: "De wethouder zet gewoon in op het huisvesten van zoveel mogelijk vluchtelingen. Of eigenlijk vooral meer dan mogelijk."

Kok kondigt ‘verzetsacties’ aan tegen de komst van de extra vluchtelingen: "Geweldloos", zo benadrukt hij: "We verzetten ons juist tegen de islam die bijvoorbeeld geweld predikt tegen homo’s en joden. We willen ons juist niet verlagen tot dat niveau."

Lees meer over:
Tip de redactie