De wijkbibliotheek in de Merenwijk werd begin 2015 bijna gesloten. Na veel protest bleef de bibliotheek open, maar de PvdA en de wijk vragen zich af voor hoe lang. Ze zijn bang voor een stille sluiting van de wijkbibliotheek.

PvdA-duoraadslid Erica de Leeuw was vorige week vrijdag samen met de werkgroep cultuur en wethouder Marleen Damen in de Merenwijk.

Daar werden ze geconfronteerd met de werkelijkheid. De wijkbibliotheek is van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur open, dit zorgt er voor dat werkende buurtbewoners geen bezoek kunnen brengen aan de bibliotheek. Ook is de boekencollectie verouderd.

Voor iedereen

“De directeur van BplusC heeft vorig jaar beloofd om de bibliotheek open te houden. Op zich is de bibliotheek open, maar er wordt niet erg hard aan getrokken om het aantrekkelijk te maken. Ook worden de openingstijden niet aangepast zodat iedereen gebruik kan maken van de bibliotheek”, beklaagt PvdA-duoraadslid Erica de Leeuw zich.

Tijdens het werkbezoek vorige week vrijdag werd bedacht wat nodig zou zijn om de wijkbibliotheek in de toekomst open te houden. De PvdA meldt dat er vrijdag verschillende ideeën op tafel zijn gekomen. Ideeën voor het verlevendigen van de bibliotheek in de Merenwijk, maar ook ideeën voor een visie over wijkbibliotheken in Leiden.

Actie

De PvdA Leiden wil actie voeren tegen de stille sluiting van de wijkbibliotheek van de Merenwijk. Gisteravond stelde de politieke partij vragen aan Robert Strijk, wethouder van Cultuur. Strijk neemt het verhaal mee in de algemene visie over bibliotheken die binnenkort wordt opgesteld. Ook wil de PvdA in overleg gaan met het bestuur van de BplusC.