Naturalis wil Tyrannosaurus Rex op wereldreis sturen

Naturalis wil de Leidse Tyrannosaurus Rex op wereldreis sturen zolang de nieuwbouw van het museum niet klaar is.

Het skelet van de Leidse Tyrannosaurus Rex komt in september aan in de Sleutelstad, maar de definitieve plek in het museum is dan nog niet klaar. Daarom is Naturalis van plan om met het prehistorische beest op reis te gaan. 

Het skelet zou in andere musea tijdelijk kunnen worden tentoongesteld. Doordat de Leidse T.rex daardoor bekender wordt in de wereld hoopt Naturalis daar ook profijt van te hebben bij het werven van fondsen.

Niet iedereen is blij met de reisplannen van het miljoenen kostende geraamte. De VVD en GroenLinks in Leiden willen dat de T.rex in Leiden blijft. Het geld is tenslotte voor een groot deel ook door de Leidenaren bij elkaar gebracht. Via een flinke bijdrage van de gemeente en met bijvoorbeeld de actie "tientje voor T.rex".

Backpacken

"Het geld voor de T. Rex is bij elkaar gesprokkeld om hem naar Leiden te halen. Naar Leiden dus. Niet om de T. Rex na negen maanden verblijf in de stad onnodig te laten backpacken naar een Chinees museum of te laten genieten van een wellness in een Frans natuurpark", aldus VVD-raadslid Maurice Hoogeveen die hoopt dat het college van b en w het daarmee eens is. Hij vraagt Naturalis af te zien van de plannen.

Dat laatste lijkt er niet op. Wethouder Strijk antwoordde vanavond op vragen van de VVD en GroenLinks dat hij zijn uiterste best zal doen om ervoor te zorgen dat de T.rex trip zoveel mogelijk promotie voor Leiden op gaat leveren.

Lees meer over:
Tip de redactie